Vidste du…

…at dine sanser ofte for sent opdager, at der er brug for at ?bne et vindue eller sk?rme for solen?

Det er ikke sv?rt vurdere, men n?r du begynder at overveje, om du skal ?bne vinduet eller sk?rme for solen, s? er det allerede for sent.

Brugerstyring af indeklimaet er en sv?r st?rrelse. Det giver tilfredshed, men det giver n?dvendigvis ikke et godt indeklima. Det er derfor n?dvendigt at strukturere sin adf?rd, s? indeklimaet netop bliver godt.

Lars Gunnarsen, professor i Statens Byggeforskningsinstitut, SBi, siger blandt andet, at ?[v]ores sanser er ikke s?rligt gode til at advare os om, at vi skal ?bne vinduet. Folk m?rker ikke, at luften lige s? stille bliver d?rlig. Det er f?rst, n?r der kommer ?n ind udefra, der kan lugte h?rmen, at man opdager det.?

Kan du genkende det? Hvis dit ventilationssystem har f?lere, som reagerer p? luftens indhold af CO2, er det muligt at automatisk regulere udskiftningen af luft i rummet. Det er win-win.

L?s hele artiklen p? linket.

Det er sp?ndende l?sning.

Leave a Reply